26 Haziran 2013

E-posta ile para transferi yapılacak!

Google’ın e-posta hizmeti olan gmail ile artık para transferi yapmak mümkün. Sistem Google Wallet (Google Cüzdan) geliştirmesi ile kullanıcılara ödeme imkanı da sunuyor. Google’ın kullanıcılarına sunduğu hizmetlere böylelikle bir yenisi daha eklendi. E-posta gönderimindeki çeşitliliği, giyilebilir teknolojiler, adwords ile reklamcılık, analytics ile web site araştırması gibi hizmetlerin yanında artık mail üzerinden para gönderimi de başladı.

Gönderimler 2011′de hizmete giren Google Wallet ile gerçekleşeceği için sistem normal olarak kredi ve banka kartı bilgilerinize ihtiyaç duyuyor. Gönderim yaptığınız kişinin aktif bir Gmail hesabı bulunmasa dahi servis sorunsuz olarak çalışıyor. Son adımda alacak kişinin gönderilen parayı çekebilmesi için tek ihtiyacı olan bir Google Wallet hesabının olması…

Google bu elektronik cüzdan uygulamasını şu an için sadece ABD’de kullanıma sunacak. Wallet hesabını aktif hale getirdikten sonra para gönderimi kolaylaşıyor. Ancak para gönderen kişinin gmail hesabının olması zorunlu.  "Para Ekle" veya "Gmail ile Para Gönder" özelliği ile transfer edilen para, bankalardan nakit olarak çekilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder