11 Eylül 2014

Büyük Boyutlu Dosya Paylaşımı için WeTransfer Kullanımı


İş yaşantımızda olduğu kadar fotoğraf çekimleri çoğaldıkça günlük yaşantımızda da büyük boyutlara sahip dosyaları başkalarıyla paylaşmak oldukça zorlaştı. Dosyaları bölüm bölüm göndermek, şu hızlı ilerleyen gün akışında hem zahmetli oluyor hem de zaman kaybı yaratıyor.

İletmek istediğiniz büyük boyutlara sahip dosyaları, sık kullandığımız e-mail servisleri genellikle ancak 25 MB'a kadar desteklemekte. Bu durumlar bize oldukça zorluk çıkartabiliyor ama oldukça basit ve ücretsiz bir çözümü var. WeTransfer, oldukça kolay kullanıma sahip ve dosya gönderim limitini oldukça üst sınırlara taşıyan bir uygulama. 2 GB'a kadar dosya paylaşımı yapabiliyorsunuz. Eğer daha büyük boyutlara sahip bir alana ihtiyacınız var ise ücret karşılığında bu hizmetten de yararlanma olanağınız var.

Türkçe dil desteğine ve basit kullanıcı arayüzüne sahip uygulamayı kullanırken tek yapmanız gereken; video, resim, doküman, rar dosyası vb. her ne paylaşmak isterseniz onları seçerek paylaşacağınız kişilerin e-posta adreslerini sisteme girmek.

WeTransfer 2GBta kadar yüklemenize izin verse de kendi içinde toplamda 50GBlık bir alan kullanmanıza da izin veriyor. Fakat 14 gün boyunca paylaştığınız dosyaları kayıtlı tutmasının ardından, dosyaları daha sonra siliyor. Kısacası sistemin amacı uzun süreli olarak dosyalarınızı saklamak değil, başkalarıyla paylaşmak.


Kullanım

1- www.wetransfer.com adresini tarayıcınıza yazın ve WeTransferin sayfasına gidin.
2- Şartlar ve koşullar sekmesini 'Katılıyorum' ibaresini tıklayarak geçin.
3- Açılan sekmeden 'Dosya ekle' butonuna tıklayın.






4- İletmek istediğiniz dosyayı ya da Ctrl tuşunu kullanarak birden çok dosyayı seçin. Aç tuşuna basın.



5- İletmek istediğiniz kişinin mailini ilk mail kutucuğuna, sonraki mail kutucuğuna kendi mail adresinizi yazın. Eğer mesaj yazmak isterseniz mesaj hanesine dilediğiniz metni yazın ve 'Aktar' butonuna tıklayın. Birkaç saniyede büyük boyutlu dosyalarınız iletilecektir.

                           


6- Eğer bir seferde göndermek istediğiniz daha büyük boyutlara sahip dosyalarınız varsa ya da uygulamanın diğer özelliklerini kullanmak isterseniz ücretli üyelik olan WeTransfer Plus'a geçerek işlemlerinizi yapabilirsiniz. Yıllık üyelik ayda 10 dolar olarak ücretlendiriliyor, en güzel yanı dosyalarınızın saklanıyor olması tabi.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder