22 Nisan 2015


Arama Motoru lideri mobil uyumlu leri üst sıralarda gösterecek.

Google'dan devrim niteliğinde bir yenilik daha geldi. Artık google aramalarını mobil araçlarınızdan yani telefonunuzdan ya da tabletinizden arama yapıyorsanız google ilk sırada mobil uyumlu websiteleri gösterecek ve kişilerin website kullanım kolaylığını arttırmış olacak.

Arama Motoru lideri Google, artık mobil cihazlarda yapılacak aramalarda, mobil uyumlu tasarımı bulunan websiteleri üst sıralarda gösterecek.
Dünya teknoloji lideri ve arama motoru lideri Google, daha önce yaptığı açıklama ile 'mobile friendly' adını verdiği değişikliği duyurmuştu, 21 Nisan'dan itibaren mobil cihazlarda yapılan aramalarda mobil uyumlu websiteleri üst sıralarda listeleyeceğini açıklamıştı. Mobil cihazlar ve mobil uygulamaların kullanım oranlarındaki artışı dikkate alan firma, 21 Nisandan itibaren mobil dostu arama sonuçlarını uygulamaya koydu. Arama motoru, bu kararı ile mobil uyumlu websiteleri ödüllendirmiş olacak. Mobil uyumlu tasarımı bulunmayan, sadece masaüstü bilgisayarlara göre tasarlanmış milyonlarca site ise doğal olarak trafik kaybedecek.
Trafiklere nasıl yansıyacağı merakla beklenen değişikliğin, yüksek trafiğe sahip olup mobil uyumlu olmayan siteler için sürpriz sonuçları olabileceği belirtiliyor. Google bu değişiklikle birlikte aynı zamanda URL kısaltmasına da giderek web adreslerinin daha kısa ve belirgin olmasını sağlacak. Bu sayede kullanıcılar aradıkları bilginin yerini daha kolay görebilecek.
Google'ın yeni arama algoritmasının, web sitelerini mobil uyumlu olmaya teşvik etmesi bekleniyor.

'MOBİL UYUMLU' NE DEMEK
Bir web sitesinin mobil uyumlu olması, ziyaretçinin kullandığı mobil cihazın ölçülerine uygun tasarlanmış şekilde görüntülenmesi anlamına geliyor. Bu sayede ziyaretçi, sayfayı büyütüp küçültmek, sağa sola kaydırmak zorunda kalmadan, sadece yukardan aşağıya doğru kaydırarak görebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder