14 Ağustos 2014

Hala bilgisayardan instagram kullanma keyfini yaşamıyor musunuz?


Telefondan instagram kullanmak oldukça kolay, fakat Instagram hesabı olan şirketler, fotoğrafçılar, bilgisardaki fotoğrafları direkt Instagrama yüklemek isteyen tüm kullanıcılar için biraz dertli bir iş olabiliyor. Sadece Instagram için Gramblr, Instagram ve bir çok android uygulama için BlueStacks uygulamalarını kolaylıkla kullanabilirsiniz.


Uygulamaları Tanıyalım

BlueStacks

Bilgisayarınızda Android işletim sistemindeki programları çalıştırmanızı olanak sağlayan bir uygulamadır. Android işletim sistemi için yazılmış olan oyun ve programlar BlueStacks bilgisayarınızda çalıştırılabilir. Candy Crush Saga, Kik Messenger, Temple Run 2 gibi popüler android uygulamaları BlueStacks üzerinde sorunsuzca bilgisayarda çalışır.
BlueStacks bir anlamda bilgisayarınızı sanal android cihaza çevirmektedir.

Kurulum aşamasını sizlere maddeler halinde aktaralım:
1. Bluestacks'ı indirin ve bilgisayarınıza kurun. Ardından sağ üst köşede bulunan arama sekmesinden Instagram'ı aratın, seçin ve uygulamayı indirin.
2. İndirildikten sonra her zamanki gibi giriş yapın.
3. Masaüstünden bir fotoğraf seçin ve upload edin, kamera butonuna basın ve uygulamayı kullanın. Telefonunuzdan kullandığınız Instagram uygulamasıyla aynı.

Not:Türkçe karakterler ile ilgili sorun yaşayabilirsiniz. Örneğin 'i' harfi için 'ı' tuşuna nokta için 'ç' harfine basmanız gerekebilir; @ işareti için SHIFT ve 2 tuşlarına birlikte basın.



Gramblr

Sadece Instagram hesabınızı kullanmak için, yine fotoğrafları direkt olarak Instagram hesabınızdan paylaşım yapan Gramblr ile işleminizi yapabilirsiniz. Ücretsiz bir masaüstü programı olan Gramblr’ı bilgisayarınıza indirerek fotoğraflarınızı doğrudan Instagram’a yükleyebilirsiniz.

Instagram hesabınızı programla eşleştirmeniz gerekiyor. Daha sonra istediğiniz fotoğrafı seçtikten sonra programa yüklüyorsunuz, çıkan başlık satırına Instagram’da yayınlanacak başlığı yazıyorsunuz. Fotoğraf yüklendiğinde Facebook ve Twitter‘da paylaşabilirsiniz.


Windows (XP,Vista,7,8) ve Mac OSX ile uyumlu olan Gramblr ile ayrıca daha sonra fotoğrafınızı Facebook ve Twitter‘da paylaşabilir; otomatik oluşturulan direkt, web ve HTML linkini çeşitli platformlarda kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder