1 Eylül 2014

Google'ın İnsansız Yardım Projesi


Google, 2 yıldan uzun süredir X Ekibi'nin üzerinde çalıştığı ve medyadan sakladığı Wing Projesini geçtiğimiz günlerde tanıtmıştı. İnsansız, kumandasız taşımacılık yapan robotlar oldukça ilgi topluyor.



Teknolojinin hızlı değişim göstermesi artık şaşkınlık duygumuzu azaltsa da Açlık Oyunları filmindeki sahneler ile benzerlik göstermesi biraz enteresan. Amazon da, siparişleri insansız hava araçlarıyla teslim etmeye başlayacağını duyurmuştu. Bu robotlar dijital devler için rekabet ortamında yeni bir oyuncak mı tartışılabilir.

Filmde savaşçılara sponsor olan izleyicilerden ilaç, yemek, alet edevat gibi maddeleri Google'ın Wing'lerine benzer robotlar taşıyordu. Filmdeki robotlar ve Wing'ler acil durum ihtiyaçlarını karşılıyor, bu bakımdan da kullanım amaçları oldukça benzerlik göstermekte. Google ya da Amazon film üzerinden daha önce tanıtım mı yaptı yoksa filmden feyiz mi aldı bilemiyoruz tabi. Neyse ki şimdilik Google Wing i öncelikle doğal afet bölgelerine yardım malzemelerinin taşınması için kullanılacak.



Wing'ler 10 kg yük taşıyabiliyor, hedefe ulaştığında yere iniş yapmıyor ama taşıdığı yükü ipli bir tutamaç ile yere indiriyor.
Avustralya’nın Quensland eyaletinde test edilen Wing'den görüntüler:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder