19 Ağustos 2014

Web siteniz ve doğru web site yönetimi için 5 püf noktaya dikkat edin.



Artık hiçbir işletmeci dijital dünyanın mali getirisine karşı koyacak durumda değil. Ön görüsü daha yüksek firmalar tüm pazarlama stratejilerini zaten dijital iş hayatına taşımış durumdalar.
Bazı firmalar için tamamen dijital adaptasyon kolay olmayabilir, fakat en azından dijital pazara uyumlu bir web sitesi tüm firmalar için vazgeçilmez bir materyal.


1- Temel sağlam olsun.

Müşterilerin web sitenizi ziyaret saatini ayarlayamazsınız. Bu neden ile sizin web siteniz günün her saati doğru çalışan bir site olmalı. Öyle ki günümüzde kullanıcılar saniyeler içerisinde sizden vazgeçip başka firmaya yönelebilirler. Araştırmalar gösteriyor ki kalabalık görünüme sahip, doğru çalışmayan ya da aradıkları unsuru hemen bulamadıkları web sitelerine güvenmiyor ve 3 saniye içerisinde başka firmaya yöneliyor. Düzgün performans sağlayan alt yapıya sahip web site tasarımları ile bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

2- Müşteri müşteriye bakar.


Günümüzde bilgi kirliliğinin oluşumundan ve herkesin dijital platformlarda yer almasına indeksli olarak; müşteriler firmaların söylediklerine değil, diğer kullanıcıların söylediklerine kulak asıyorlar.
Siz de video, yazı, blog vb. şekillerde müşteri görüşlerine yer verebilir ya da sitede müşteri yorumlarına yer verebilirsiniz. Bu unsurlar güven verir ve tercih edilmenize olanak sağlar.



3- Görsel içerikleri ön plana alın.



Video içerikler şimdilerde internette en çok ilgi gören içerik türü. Video kullanıcıların daha çok ilgisini çekmesinin yanı sıra arama motoru optimizasyonu konusunda da avantaj sağlıyor. Ürün tanıtım veya kullanım videoları ya da kullanıcıların video yorumlarını içeren videolar web sitenizin etkisini ve dolayısıyla satışlarınızı artırabilir. Ayrıca küçük çaplı da olsa fotoğraf ya da grafiiksel sunum, bilgilendirici detaylar ya da proje anlatımları oldukça hatırda kalmanızı sağlar.

4- Mobil kullanıcılar zirvede..


Artık kullanıcılar firma ile ilgili ilk bilgiyi hemen mobil cihazlarından araştırıyor, sonrasında ilgisini çeker ise konfor için masaüstü ve ya dizüstü bilgisayarlara yöneliyorlar. E-ticarette de mobil satışların etkisi hızla artmaya başladı. Bugün artık mobil cihazlardan en uygun şekilde görüntülenmesini sağlayacak şekilde hazırlanmayan web siteleri müşterilerini kaçırabiliyor. Bu nedenle web sitenizin mobil uyumlu yani responsive bir şekilde tasarlanmış olduğundan emin olmanızda gerekiyor.

5- Uluslararası düşünün

İnternetin sınırsızlık özelliği dünyaya açılmanıza da olanak sağlıyor. Sizin hedef kitleniz yurtiçi olabilir ama uluslararası pazarları gözden kaçırmamakta fayda var. Eklentiler ile web sitenizi farklı ülkelerden gelecek olan ziyaretçilerin kendi dillerinde içerik bulabileceği şekilde hazırlayacak olursanız satışlarınızı da beklentilerinizin ötesinde artırabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder