25 Ekim 2013

Instagram'da Sponsorlu Reklam Devri Başladı!

Sosyal ağlar böylesine etkili bir şekilde hayatımızı etkilemişken, güncel bir haberi paylaşmak istiyorum. Anlık fotoğraf paylaşma üzerine kurulu olan en renkli sosyal ağ Instagram'da sponsorlu reklamcılık faaliyetlerine giriş yaptı. Artık Instagram fotoğraf akışını gezerken şimdilik büyük markaların reklamlarına rastlamanız mümkün! İşte detayları şu şekilde;


Instagram 1 milyar dolar civarındaki dev "Instagram" yatırımının geri dönüşü için hedefini 2014 olarak belirlemişti. Bundan kısa bir süre önce konuyla ilgili ilk resmi duyurusunu da yapan Instagram’ın reklamları ile ilgili en çok merak edilen ise uygulamada nasıl görüneceğiydi.
Instagram sonunda reklamlarını ilk kez görücüye çıkardı. Instagram Reklamlarında;  sponsor reklamların sağ üst tarafında Sponsor olduğunu ifade eden bir ikon olacak. Altta görsel ve üst kısmında küçük bir banner bulunacak diyebiliriz.
Önümüzdeki hafta ABD kullanıcılarına gösterilmeye başlanacak olan sponsor reklamlarda Adidas, Ben & Jerry’s, Burberry, General Electric, Lexus, Levi’s®, Macy’s, Michael Kors, PayPal and Starwood gibi markalar yer alacak. Instagram’daki sponsorlu görsellerin üst kısmında hem bunu ifade eden bir metin, hem de hemen yanında bir simge bulunacak. Böylece kullanıcıların paylaşımlar arasındaki reklamları ayırt etmeleri kolaylaşacak.
                                                                                                                          Ece Yar



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder