22 Temmuz 2013

SEO'nun Markanıza Faydaları Nelerdir?


Arama Motoru Optimizasyonu eğer uzun vadeli Seo çalışmalarına aşina değilseniz bu süreç Web sitelerinin ve web sayfalarının görünürlüğünü arttırmak denebilir. Ve böylece arama motorları bu web sitelerini veya web sayfalarını değerlendirebilir veya indexleyebilir. Bir web sitesi yada web sayfası optimize edilmişse Google veya Bing arama motoru gibi arama motorları sizin harcadığınız emeği ve parayı sizi en üst sıralarda görüntüleyerek geri öderler. 

Peki arama motorlarında yapılan aramalarda ilk sıralarda çıkmak ne kadar önemlidir ve Seo’nun sağladığı faydalar nelerdir? Google’ın kendi araştırmalarına göre insanların %89,82’si arama motorunda çıkan sonuçların sadece ilk sayfada çıkanlarını tıklıyor ve arama sonuçlarının görüntülendiği ikinci sayfayı açmıyor. Eğer arama motorlarında yapılan aramalarda sektörünüzdeki anahtar kelimelerde veya kelime öbeklerinde yükseklerde görüntülenmiyorsanız bu demektir ki potansiyel müşterilerinizin oluşturduğu trafik sizin rakiplerinize doğru akıyor. Seo demek sektörünüzle ilgili tüketicilerin yapacakları aramalarda kullanacakları anahtar kelimeler üzerinden çalışmalar yaparak, bu  şekilde yapılan spesifik aramalarda ürünlerinizin ve hizmetlerinizin ilk sayfalarda görüntülenmesi ve böylece rakiplerinize fark atmak demek. 

Web Sitenizin Sıralamasını etkileyen Faktörler Nelerdir? Birçok işveren pahalı, çekici ve muhteşem içeriklere sahip pahalı web site tasarımlarına yatırım yapıyorlar. Fakat tatmin edici bir trafiğe ulaşamadıklarından dolayı hayal kırıklığına uğruyorlar. Sadece birkaç faktör gerçekten arama motorlarında nasıl ilk sıralarda görüntülenebileceği ile ilgilidir. Her şeyden önce tek başına bir şey ifade etmese de zayıf bir içeriğe sahip bir web sitesi alakalı aramalarda ilk sıralarda çıkamaz. Ayrıca arama  motorları sizi ilk sıralara sahip olduğunuz popüleriteye bakarak alır. Yani popüleriteden anlaşılması gereken şey web sitesinize yönlendirilmiş linklerdir Optimize Edilmiş Bir Web sitesine Sahip olmanın Avantajları Nelerdir ve Seo’nun işinize Faydaları Nelerdir? Visa tarafından gerçekleştirilen araştırma sonucuna göre son üç yılda İrlandalı tüketiciler tarafından yapılan online alışverişler çarpıcı bir artış göstermektedir.2010 yılında İrlandalı tüketiciler online alışverişlerde yaklaşık €2.96 Milyar dolar harcadılar, bununla birlikte bu ortalama kişi başına €1,550 harcama demek. İrlandalı tüketiciler üzerinde yapılan araştırmalara göre insanlar daha az paraya daha iyi ürün ve hizmeti intrenetten yapılan alışverişlerde mümkün görmekteler. Eğer tüketiciler aradıklarını sizde bulamazlar (hatta sizi arama sonuçlarında bulamazlar) ise doğal olarak ihtiyaç duydukları hizmet ve ürünleri rakiplerinizden temin edeceklerdir. 

Arama sonuçlarında ilk sıralarda görüntülenen bir web sitesi işleriniz için artan ziyaret trafiği ve müşteri demek. Web sitenize uygulanan Seo uygulaması müşterilerinizde ve işlerinizde bir atış yaratacaktır. İşinizle ilgili aramalarda yüksek bir trafik elde edeceksiniz ve tüketiciler sunduğunuz hizmetlere doğrudan ulaşabilecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder