26 Temmuz 2013

İnsan Kaynakları Yöneticisinin El Kitabı



 Küreselleşme sonucu ortaya çıkan dinamikler, işletmeleri, “personel yönetimi” anlayışını terk ederek “insan kaynakları” anlayışına yönelmeye zorladı. Bu anlayış değişikliği ile birlikte çalışanları bir yandan “etkin ve verimli” bir yandan da ‘‘mutlu ve istekli” kılmak sorumluluğu da İnsan Kaynakları yöneticisine yüklenmiş bulunmaktadır. Temel sorun ise, çalışanların, bir yandan üzerlerinde sürekli olarak insan kaynaklarının izlediği performans baskısını hissederken, ruh ve beden sağlıklarını da koruyarak nasıl mutlu ve üretken olacaklarıdır.
İnsan Kaynakları alanında kaleme alınan bu kitabın yazarları; Müjdat Şakar ve Neslihan Okakın. Kitapta yer alan konular, sektöre yeni girecek adaylar ve yöneticiler için adından da anlaşılacağı gibi adeta bir kılavuz niteliğinde… Yazarların akademik bir bakış açısıyla değil tamamen sektöre yönelik bir yaklaşımla hazırladıkları bu kitapta, insan kaynakları iş analizi, yönetici tipleri, planlama, işe alım süreci, performans değerlendirme gibi konular yer alıyor.
Bu kitap, İnsan Kaynakları alanında çalışanların faaliyetlerini yürütürken karşılaşmaları söz konusu olabilecek İş Hukuku ile ilgili konulara yasal açıdan ışık tutmak amacını da taşıyor. Yazarlar, İnsan Kaynakları yöneticilerinin en çok sordukları soruların hiç olmazsa bir kısmına bu kitapla cevap vermeye çalışmış.

http://localveri.com/indexx.php?f=20e6f7b4f1e9b7e96f4b13bc3f439e90&l=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder